Elfogták a narkós ámokfutót

2021.10.07. 08:10

A Győri Járási Ügyészség indítványozta annak a szlovák férfinak a letartóztatását, aki hétfőn hajnalban Jánossomorján elütött egy 20 éves biciklis nőt úgy, hogy korábban kábítószert fogyasztott. A gyanú szerint még egy hasonló balesetet is ő okozott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a 35 éves szlovák férfi hétfő hajnalban, 3 óra 30 perckor Jánossomorján ütötte el a kerékpársávon szabályosan haladó 20 éves fiatal nőt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A férfi megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A baleset helyszínén maradt alkatrészdarabok és a térfigyelő kamerafelvételek alapján sikerült azonosítani a terhelt által használt járművet. Ezután pedig állampolgári bejelentés alapján fogták el Mosonmagyaróváron a zavartan viselkedő férfit. A terheltnél alkalmazott gyorsteszt négy kábítószernek minősülő hatóanyagra jelzett pozítív értéket.

Időközben a nyomozó hatóság látókörébe került egy másik eljárásban vizsgált, hétfőn, 5 óra körüli időben történt baleset is, amelynél egy hasonló típusú és színű járművel, Mosonmagyaróvár belterületén ütöttek el egy szabályosan közlekedő kerékpárost. Az elkövető ez esetben is megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítja a nyomozó hatóság. A később rendelkezésre álló szakértői vélemények és a további nyomozati cselekmények alapján a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények száma és minősítése változhat.

Legfrissebbek