Hírek

Díjat csökkent és bővít a SHARE NOW autómegosztó

2020.08.26. 15:31

Bővül a SHARE NOW budapesti működési zónája és flottája. Mostantól 60 Ft/perctől lehet kompakt autókat, kabriókat vagy SUV-okat használni a fővárosban.

Share Now 2 Resize

A nyár folyamán megújult a SHARE NOW autómegosztó Budapesten. A vállalat csökkentette a kisebb autók percdíjait, lejjebb mentek az egynapos csomagok árai, illetve már minden hosszabb időre szóló csomag tartalmaz levezethető kilométereket is. A cég augusztustól több európai város után Budapesten is bevezette a Pass25-öt, amelyet használva előfizetéssel a választott modelltől függetlenül a felhasználók minden vezetésük percdíjából 25% kedvezményt kapnak, amelyet a számlájuk végösszegéből vonnak le. A Pass25-re a regisztrált, privát felhasználók elektronikus felületen fizethetnek elő 990 Ft-os havidíjért, ami automatikusan, havonta megújul és bármikor lemondható. A csomaggal egy háromajtós MINI percdíja 79 forint helyett 60 Ft/perc, míg egy 20 perces városi út ugyanezzel a típussal 1700 forint helyett kevesebb, mint 1300 forintba kerül.

Az alkalmi felhasználók 79 Ft/perctől használhatják a megosztó cég autóit a korábbi 99 Ft/perc helyett. Emellett bevezették a napidíjas bérlést: egy napra 13 990 Ft-tól lehet használatba venni az autókat 90, a csomagba foglalt kilométerrel. A legtöbb SHARE NOW autón éves országos autópálya matrica is van, valamint a tankolást is a cég állja az OMV benzinkutakon. A cég májusban 1254 fő megkérdezésével felmérést is készített. Ennek elemzéséből kiderül, hogy a válaszadók több mint a harmada rendszeresen használja a megosztott autókat a mindennapi bevásárláshoz, munkába vagy iskolába járáshoz, illetve akkor, ha szórakozni indul. Ennek megfelelően minden második válaszadó számára az a legfontosabb, hogy egy közösségi autó szolgáltató flottájában többféle modell legyen elérhető, igazodva minden élethelyzethez.

Share Now 1 Resize
Autómegosztás Budapesten: megy a konkurenciaharc

Ezek alapján is választotta ki az újabb szolgálatba állított autókat a cég (valamint a konkurencia nyomására), így szeptembertől 30 kocsival frissítenek, köztük Magyarországon gyártott Mercedes-Benz A-osztályú, valamint Mercedes GLA és smart EQ fortwo modellekkel. Ekképp bővül a meglévő, 240 darab MINI és BMW modellt számláló flotta. Külső szolgáltatási területekkel is bővül a SHARE NOW zóna, felár nélkül indíthatók bérlések Békásmegyeren, Káposztásmegyeren és Budafokon is, illetve 1590 Ft-os díj ellenében bármelyik bérlés le is zárható ezeken a helyeken.