Bejött az ijesztés, jutalma a büntetés

2022.11.22. 18:51

Mérges lett az előtte haladó autósra a Mercedes sofőrje, ezért elhaladva mellett ráijesztett. A mögöttük haladó kamionban pedig volt kamera. (videóval)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy agresszíven viselkedő sofőr ellen. A vádirata szerint a 45 éves férfi 2021. nyarán haladt az M1-es autópályán Budapest irányába a belső sávban úgy, hogy a járműben vele utaztak munkatársai is. Közlekedése során utolérte az előtte haladó 82 éves német férfi által vezetett járművet, amelyben utasként a sértett 82 éves felesége tartózkodott.

A vádlott felháborodott azon, hogy a szintén a belső sávban haladó, épp egy kamiont előző sértett miatt lassítania kell, ezért nagyon közel ment járművéhez, és többször rá is villantott a fényszóróval. Mikor a sértett az előzést befejezte és visszatért a külső sávba, a vádlott mellé hajtott és hirtelen a sértett felé kormányozta járművét. A sértett ettől megijedt, fékezni kezdett, ami miatt a korábban megelőzött kamion is fékezni kényszerült, és a sértett ijedtsége miatt még félre is kormányozta autóját, kihajtott a külső sávba, ahol szintén egy kamion közlekedett, ami ki akart hajtani az autópályáról.

A manőverek következtében baleset nem történt, de a vádlott magatartása miatt a többi közlekedő testi épsége is veszélybe került. Az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a közúti járművek vezetésétől is tiltsa el a bíróság.

 

Obb 30ev 2

Legfrissebbek