Hírek

Az M15 már autópálya

2020-06-26 19:33:14

Hivatalosan is átadták az autópályává bővített M15-ös utat, amely korábban autóútként üzemelt. Az eseményen ismertették a várható további útfejlesztéseket.

Az M15 ös Autópálya Bővítésének Záró Sajtótájékoztat

Az úthálózat fejlesztésére 3200 milliárd forintot szánnak 2024-ig, ebből az összegből 1800 milliárd forintot áll a magyar költségvetés – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Tóth Péter, pénteken Rajkán, az M15-ös autóút autópályává történő bővítésének záró-sajtótájékoztatóján. Az államtitkár kiemelte, hogy a fejlesztések elsődleges célja, hogy a megyei jogú városok és a kiemelt gazdasági területek bekapcsolódjanak a gyorsforgalmi hálózatba négysávos utakkal, az autópályák és autóutak elérjék az országhatárt és az ország bármely településéről fél órán belül elérhető legyen egy négysávos út.
Az M15 autópálya tavaly decemberi átadásával a magyar-szlovák forgalom gyorsulhatott fel, az M70-es úttal négysávos kapcsolat épült ki Szlovénia felé, emellett folyamatban van az M30-as út kivitelezése, amellyel Kassáig lehet majd négysávos úton közlekedni. Az eseményen felszólaló Nagy István agrárminiszter azt mondta, hogy az M15-ös autópálya segíti és hosszú távon kihatással van a visegrádi országok kapcsolatára. Az átadásával autópályán lehet eljutni Budapestről Pozsonyba és Prágába.