Az irány jó, csak tartani kellene

2021.11.15. 12:32

A balesetek száma lassabban, a közúti balesetben elhunytak száma dinamikusabban csökkent a múlt héten a korábbi időszakban tapasztaltnál.

1277 olyan közúti közlekedési baleset történt a múlt héten Magyarországon, amely a hatóságok tudomására jutott. Az ismert balesetekből 180-ban történt könnyű, és 67 esetben súlyos sérülés. A múlt héten 7 balesetben 7 haláleset történt, ez kevesebb a tavalyi év azonos időszakában feljegyzett 12 halálesetnél. A rossz látási viszonyok miatt gyakoribbá váltak a gyalogos elütések, de a balesetek zömét továbbra is a sávelhagyásos esetek adják.

A múlt heti első halálos kimenetelű közúti, közlekedési baleset Csongrád-Csanád megyében, Ópusztaszer közelében történt november 8-án, hétfőn reggel. Az 5411. számú úton egy körforgalomnál egy 32 éves férfi személygépkocsival eddig ismeretlen ok miatt az úttestről lehaladt és egy beton villanyoszlopnak ütközött. A sofőr az orvosi ellátása során, még a helyszínen meghalt.

A második halálos baleset a múlt héten kedden, november 9-én történt. Békés megyében,  Nagyszénáson késő délután egy 88 éves férfi személygépkocsival elütötte az úttesten, a kerékpárját maga mellett tolva gyalogosan áthaladni szándékozó 76 éves férfit, aki a helyszínen meghalt. A vizsgálat jelen állása szerint a gyalogos figyelmetlenül lépett az úttestre.

A harmadik múlt heti halálos baleset színtere Borsod-Abaúj-Zemplén megye volt. Mezőkövesd közelében az M3 autópálya jobb pályatestén, a 131-es km szelvénynél, november 10-én, szerdán délelőtt egy 54 éves férfi személygépkocsival hátulról nekiütközött az előtte haladó járműszerelvénynek. A balesetben a sofőr életveszélyes sérülést szenvedett, míg utasa (a felesége), egy 54 éves nő a helyszínen meghalt. A vizsgálat jelen állása szerint a baleset oka, hogy a sofőr vezetés közben elaludt.

November 12-én, pénteken történt a múlt heti negyedik halálos baleset. Hajdú-Bihar megyében, Újszentmargita lakott területén késő délután egy 60 éves férfi személygépkocsival elütötte az úttesten gyalogosan áthaladni szándékozó 71 éves férfit, aki a kórházba szállítást követően meghalt.

Szombatra, november 13-ra esett az ötödik múlt heti halálos baleset. Magyarsarlós közelében, az 56127. számú út 1. km-szelvényében reggel egy 47 éves férfi személygépkocsival egy balra ívelő útkanyarulatban jobbra lehaladt az úttestről és egy szántóföldön állt meg, ahol a jármű kigyulladt. A baleset következtében a sofőr helyszínen meghalt.

Szintén szombaton, de már kora este történt a hatodik halálos baleset a múlt héten. Komárom-Esztergom megyében, Tatabánya közelében az M1-es autópálya bal pályatest 58. km-szelvényében egy 44 éves férfi személygépkocsival közlekedve elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, lesodródott az úttestről, nekiütközött a szalagkorlátnak, majd azt átszakítva a meredek fás-bokros partoldalon lehaladt, ahol két fának ütközött és az autópálya alatt átvezető útra esett. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt, míg egyik utasa súlyos, másik utasa könnyű sérülést szenvedett.

A múlt heti hetedik halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset vasárnap kora délután történt. Veszprém megyében, Alsóőrs lakott területén, a 71-es számú főúton egy útkereszteződésben, egy 81 éves férfi személygépkocsival a balra nagy ívben való kanyarodása során áttért a menetiránya szerinti bal oldalra és összeütközött a vele szemben, szabályosan közlekedő 46 éves férfi által vezetett személygépkocsival. Az ütközést követően a gyanú szerint a balesetet okozó autó visszapördült a saját sávjába és összeütközött az ott szabályosan közlekedő, egy 50 éves nő által vezetett személygépkocsival. A baleset következtében az idős sofőr a helyszínen meghalt, míg ketten súlyos-, ketten könnyű sérülést szenvedtek.

Legfrissebbek