Az eső óvatossá tesz

2022.09.26. 17:29

Hosszú ideje nem látott alacsony szintet mutat a múlt heti halálos kimenetelű közúti balesetek száma.

Továbbra is magas összesített baleseti számok mellett jelentősen csökkent a halálos kimenetelű közúti balesetek száma a szeptember 19-vel kezdődő héten. A múlt héten összesen 1318 közúti baleset jutott a hatóságok tudomására. A balesetekből 205 okozott könnyű-, és 75 súlyos sérülést. Három halálos balesetet számláltunk, amelyekben négy ember vesztette az életét. Egy évvel ezelőtt ennek háromszorosa történt, akkor kilenc balesetben tizenöt ember hunyt el.

A múlt heti első halálos közúti közlekedési baleset Bács-Kiskun megyében, Pirtó lakott területén történt szeptember 21-én, szerdán. A kora délelőtti órákban egy 59 éves férfi az általa vezetett nyergesvontatóból és a hozzákapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel egy telephelyről történő kihajtása során elütötte a járműszerelvény előtt a kerékpárját toló 57 éves nőt, aki a helyszínen meghalt. 

Szintén szerdán megtörtént a második múlt heti halálos baleset is. Budapesten délután a XIX. kerület Kossuth Lajos téren egy 29 éves férfi tehergépjárművel elütötte a kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járdáról lelépő 40 éves férfit és 7 éves kislányát, akik a helyszínen elhunytak. 

A harmadik és egyben utolsó múlt heti halálos közúti baleset szeptember 24-én, szombaton történt. Kiskunhalas közelében délután egy 56 éves férfi személygépkocsival elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, lehaladt az úttestről, majd az út melletti vízelvezető árokba borult. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt. 

(fenti képünkön a kiskunhalasi tragédia helyszíne – MTI fotó)

Obb 30ev 2

 

 

Legfrissebbek