Hírek

Automotive Hungary 2020 – Nemzetközi Járműipari Beszállítói Kiállítás a Hungexpon

2020-10-18 08:37:01

8. alkalommal rendezik meg az Automotive Hungary kiállítást, hogy ismét találkozási pontot biztosítson a hazai és nemzetközi járműipari beszállítók számára.

1571925194 Automotive 20191016 1058 Dsc 0885 Cr Resize

Október 19-22 között, az Ipar Napjai nemzetközi ipari szakkiállítás társrendezvénye a Hungexpon az Automotive Hungary kiállítás. A rendezvény a járműgyártás teljes folyamatát lefedi, a tervezéstől a gyártásig, a hazai autógyárak mellett pedig alkatrészgyártók, beszállítók és a járműiparhoz kötődő oktatási szféra képviselői is felvonulnak. A rendezvényen közel 100 kiállító vesz részt, ami a korábbi évek számainál jóval csekélyebb, de a vírushelyzetre való tekintettel az is nagy eredmény, hogy egyáltalán sikerült megszervezni az eseményt.

„Napjaink vezető irányzatai, mint például az IPAR 4.0, a digitalizáció vagy az automatizálás az ipar minden területén megjelennek, egyik iparág, azon belül egyetlen cég sem nézheti tétlenül a változásokat, alkalmazkodnia kell a piaci körülményekhez.  Ilyen versenyhelyzetben rendkívül fontos az iparágak közötti szinergia kihasználása, a piaci szereplők között létrejövő együttműködések kiaknázása” – fogalmaznak a szervezők, hozzátéve, a vírushelyzetben különösen nagy jelentőséggel bírnak a potenciális együttműködések.

A rendezvény programjában szerepelnek többek között konferenciák a fenntarthatósággal és a COVID-19 kihívásaival kapcsolatban, de a B2B Beszállítói Fórum sem marad el: a program tavaly nagy sikernek örvendett, így idén is üzleti lehetőségeket kínál beszállítók és beszerzők részére. A B2B Beszállítói Fórum keretein belül a beszerzők új beszállító cégeket ismerhetnek meg, és lehetőség lesz a velük való személyes tárgyalásra, illetve az esetleges jövőbeli üzletkötésre.

A mérnökhallgatók megmérettetése, a TECHTOGETHER sem hiányozhat a programból, amely hidat épít a járműipari cégek és az egyetemi hallgatók között, így „állásbörzeként” is funkcionál a tehetséges egyetemisták számára. A versenyen a hallgatók nemcsak szponzorokat találhatnak járműipari fejlesztéseikhez, de a műszaki pályát is népszerűsítik a középiskolások számára, akik nézőként vesznek részt a TECHTOGETHER-en. Az októberi verseny témái között szerepel a mobilizáció, a hajtások és az önvezetés fejlődése, illetve az IPAR 4.0 a gyártás különböző területein.

A rendezvény a járványügyi kockázatok minimalizálása mellett zajlik, belépéskor kötelező a kézfertőtlenítő használata, a személyzet a mosdókat óránként takarítja és a pavilon is úgy került kialakításra, hogy széles út álljon a látogatók rendelkezésére!