Amikor a kutya okoz közlekedési balesetet

2021.09.14. 18:55

Egy, az utcára kiszaladó kutya gazdája ellen emeltek vádat, mert a háziállata miatt meghalt egy kerékpáros.

Sokan nem veszik komolyan a kutyatartást, és az azzal járó felelősséget. Gyakori sajnos az utcán “szabadon tartott”, illetve az utcára kiszökő kutya. Sokan azért engedik ezt, mert kistelepülésen, vagy üdülőtelki besorolású ingatlanon élve a vagyonbiztonság növekedését várják a szabadon engedett állatoktól. Ez persze hatásos lehet az alkalmi tolvajok ellen, de nagyon sok más ember is a kárvallotja lehet az ilyen állattartó viselkedésnek.

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, akinek a kutyája miatt egy ember meghalt. A vádirat szerint az elkövető délegyházi, körbekerítetlen ingatlanába fogadott 2020 júniusában egy keverék kutyát. 2020. augusztus 1-én a férfi nem gondoskodott arról, hogy a kutyát megkösse, illetve elzárja. Ugyanezen a napon az ingatlan előtt kerékpározott el a sértett és kerítés híján a kutya az utcára szaladt, majd nekiugrott.

A sértett egyensúlyát veszítette és elesett a biciklivel, ami miatt jobb oldali combcsontja darabosra törött.A sérült személyre egy ismerőse talált rá az utcán, aki értesítette a mentőket. A kórházba szállítása másnapján a férfi a sérülése következtében beálló keringési elégtelenség miatt elhunyt. Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a kutyatartóval szemben.

 

Legfrissebbek