A sorompó nem játék

2021.09.17. 15:19

Egy 83 éves bácsi autóval behajtott a vasúti átjáróba a tilos jelzés ellenére és letörte a sorompót. Majd továbbhajtott, mintha mi sem történt volna.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Kecskeméti Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt vádat emelt egy idős férfi ellen, aki 2021 márciusában Kiskunhalason lezárt sorompó és villogó piros jelzés ellenére hajtott be az autójával egy vasúti átjáróba és letörte a sorompót.

A vádirat szerint a 83 éves férfi 2021. március 2-án, reggel, Kiskunhalason vezetett egy autót, majd ért egy fényjelzéssel és félsorompóval biztosított vasúti átjáróhoz. Az átjáró előtt, a „Vasúti átjáró kezdete” közúti jelzőtáblánál annak ellenére nem állt meg, hogy a fénysorompó pirosan villogott és a félsorompó teljesen le volt csukva. A vádlott behajtott az átjáróba, és az autójával a félsorompó csapórúdjának ütközött, ami letört.

A vádlott ezután megállás nélkül elhajtott a helyszínről, de az egyik szemtanú felírta az autója rendszámát és értesítette a rendőrséget. Az idős férfi e cselekményével megszegte azokat a KRESZ szabályokat, miszerint a „Vasúti átjáró kezdete” közúti jelzőtáblánál vagy a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt meg kell állni, ha a félsorompó sorompórúdja nem teljesen nyitott helyzetben áll, illetve ha a fénysorompó villogó piros jelzést ad. A vádlott ezzel mások életét, testi épségét gondatlanul veszélyeztette.

A szabadlábon lévő vádlottat a járási ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja és pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Legfrissebbek