A nyár ne erről szóljon!

2021.07.19. 12:55

A múlt heti halálos közúti baleset résztvevői között volt busz, teherautó, motoros, kukásautó, és cserbenhagyásos eset is sorakozik a jelentésben.

A múlt heti balesetek jellemzője a sokszínűség, tehát míg júniusban volt hét, ahol például a motoros balesetek tették homogénebbé az összetételt, a múlt hét a járműfajták és az esetek sokféleségét adta: mintha bemutatná mennyiféle veszélyhelyzet alakulhat ki a közutakon.

Július 13-án, kedden a Csongrád-Csanád megyében Csanádpalotán délelőtt egy 62 éves férfi hulladékgyűjtő tehergépkocsival tolatás közben lehaladt az úttestről, és az útpadkán egy beton elektromos felsővezetéket tartó oszlopnak ütközött. A balesetben a tehergépkocsi hátsó részén kialakított fellépőn álló 43 éves férfi súlyos sérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították, ahol az orvosi ellátása ellenére meghalt.

Nógrád megyében, Nagyorosziban történt a július 14-én, szerdára virradó éjszaka egy ismeretlen személy személykocsival ezidáig tisztázatlan körülmények között elütött egy 18 éves férfit, majd a helyszínről ismeretlen helyre távozott. A közlekedési balesetben a fiatalember az orvosi ellátása ellenére hajnalban a helyszínen meghalt. Az ismeretlen személygépkocsi vezetőjének felkutatása folyamatban van, az eljárás során igazságügyi orvos szakértőt rendeltek ki.

Szerdán történt egy másik halálos baleset is, Csongrád-Csanád megyében. Csengele közelében kora délután, az M5 autópálya jobb pályatest 130. km szelvényében egy 48 éves külföldi férfi az általa vezetett járműszerelvénnyel a korábban történt közlekedési balesetek miatt feltorlódott sorban forgalmi okból álló, egy 24 éves férfi által vezetett személykocsinak ütközött, amelyet nekitolt a szintén forgalmi okból álló járműszerelvény pótkocsijának. A balesetben a személyautó vezetője súlyos sérülést szenvedett, utasa, egy 32 éves nő a helyszínen meghalt.

Július 16-án, pénteken Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nagycserkesz közelében a reggeli órákban egy 55 éves férfi az általa vezetett autóbusszal összeütközött az úttesten előtte, vele azonos irányban haladó 49 éves nő által hajtott kerékpárral. A baleset következtében a kerékpáros a helyszínen meghalt.

Péntekre még két halálos baleset jutott. Az egyik Budapesten történt, a XXI. kerületben a II. Rákóczi Ferenc út és Kereszt utca kereszteződésénél délelőtt egy BKK autóbusz elütötte az úttesten szabálytalanul átkelő 27 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A harmadik pénteki halálos baleset Pest megyében, Pomázon történt kora délután. Egy 52 éves nő tehergépkocsival balra kanyarodás során nem biztosított elsőbbséget a vele szemben haladó, egy 50 éves férfi motorkerékpárosnak és összeütköztek. A balesetben a motoros a helyszínen meghalt.

A múlt heti utolsó két baleset vasárnap történt. Az első vasárnapra virradó éjszaka Komárom-Esztergom megyében, Kerékteleki közelében. A 81-es úton egy 30 éves férfi személygépkocsival egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért az úttest menetirány szerinti bal oldalára, ahol összeütközött a vele szembe szabályosan közlekedő, egy 46 éves férfi által vezetett tehergépkocsiból és a hozzákapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A balesetben a személyautó vezetője a helyszínen meghalt.

A vasárnapi második halálos közúti baleset, amely egyben a múlt hét utolsó ilyen jellegű közlekedési balesete volt, Pest megyében, Erdőkertesen történt. Délután egy 29 éves férfi motorkerékpárral elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, lesodródott az úttestről és egy lakóingatlan kapujának ütközött. A balesetben a motoros, aki nem viselt bukósisakot, a helyszínen meghalt.

Autóbusz és Személygépkocsi ütközött össze Ercsi Közel?
Autóbusz és személygépkocsi ütközött össze Ercsi mellett

Legfrissebbek