9 vádlott egy nap alatt: ittas vezetés, jogsi nélküli vezetés okán

2021.07.12. 12:50

A Kis­kő­rö­si Járá­si Ügyész­ség ittas jár­mű­ve­ze­tés, eltil­tás hatá­lya alat­ti jár­mű­ve­ze­tés, továb­bá egye­di azo­no­sí­tó jel meg­ha­mi­sí­tá­sa és lopás vét­sé­ge miatt gyor­sí­tott eljá­rás­ban össze­sen 9 vád­lot­tat állí­tott bíró­ság elé.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas és az eltiltás hatálya alatt vezetők elleni határozott fellépésre. Az ittas vezetés a leggyakoribb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Az ittas vezető nemcsak a saját, de mások életét is veszélyezteti. 2021. május 14-től pedig az is bűncselekmény, ha valakit eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére az eltiltás hatálya alatt járművet vezet.

Az ügyészség által pénteken bíróság elé állított 9 vádlott közül heten – valamennyien férfiak – 2021 májusában és júniusában ittasan, vagy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezettek személyautót vagy tehergépkocsit Kiskőrös és a környező települések utcáin. Az ittas vezetésen tetten ért vádlottak közül ketten nem rendelkeztek érvényes vezetői engedéllyel. A többiektől a kiskőrösi rendőrök a helyszínen elvették a jogosítványukat. Egy vádlottnak amiatt kell felelnie, mert egy transzformátor állomás melletti mérőóra szekrényből érvezetékeket vágott le és vitt magával. A bíróság elé állított kilencedik vádlott úgy közlekedett a forgalomból kivont személyautójával, hogy arra a teherautójának rendszámtábláját szereltette fel.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottakat gyorsított eljárásban 2021. július 9-én bíróság elé állította. A Kiskőrösi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi vádlottat bűnösnek mondta ki és velük szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, közérdekű munka, valamint pénzbüntetést szabott ki. Emellett hét vádlottat 6 hónap és két év közötti időtartamokra a járművezetéstől is eltiltott. Az ítélet minden vádlott esetében azonnal jogerős lett.

Legfrissebbek