8 halott egy hét alatt

2021.11.29. 15:55

A rossz látási viszonyok miatt a korábbi hetekhez képest emelkedett a halálos balesetek száma a múlt héten.

November utolsó teljes hetében 1244 közúti közlekedési baleset jutott a hatóságok tudomására. A balesetekből 189 járt könnyű-, és 65 súlyos sérüléssel. 8 eset követelt halálos áldozatot, balesetenként egyet-egyet. Ezzel alaposan felülmúlta az idei év 47. hete a tavalyit, amikor összesen egy halálos áldozatot követeltek a közúti balesetek.

Az első halálos kimenetelű közúti baleset a múlt héten november 22-én, hétfőre virradó éjszaka történt. Komárom-Esztergom megyében, Bicske közelében az M1 autópálya, bal pályatest 32+600 km-szelvényében egy 44 éves külföldi férfi tehergépkocsival nekiütközött az előtte haladó 47 éves férfi által vezetett járműszerelvénynek. A balesetben a hátulról érkező kamion sofőrje a helyszínen meghalt.

Szintén hétfőn történt a második halálos baleset is. Bács-Kiskun megyében Baja lakott területén, egy útkereszteződésben, délután egy 36 éves férfi személygépkocsival elütötte az úttesten a kerékpárját maga mellett tolva gyalogosan átkelő 72 éves bajai lakost, aki a kórházba szállítása során a mentőben meghalt.

A harmadik múlt heti halálos baleset november 24-én, szerdán történt. Hajdú-Bihar megyében Hajdúdorog közelében virradat előtt egy 55 éves férfi személygépkocsival a vele szemben szabályosan közlekedő, 29 éves férfi által vezetett tehergépkocsinak ütközött, majd mindkét jármű az út melletti árokba borult. A balesetben a személyautó sofőrje a helyszínen meghalt, továbbá 7 fő könnyű sérülést szenvedett.

Halálos Baleset Történt Bugyi Külterületén
Halálos baleset, teherautó az árokban 

Szerdán három baleset is történt, a második Győr közelében az M1 autópálya bal pályatestén a 114. km-szelvényben kora délután. Egy 69 éves férfi tehergépkocsival az előtte forgalmi okból lassító, egy 58 éves férfi által vezetett tehergépkocsinak ütközött. A balesetben a hátulról érkező kamion sofőrje a helyszínen meghalt.

A szerdai harmadik baleset helyszíne a Tolna megyei Pörböly volt. Késő délután, sötétedés után egy 49 éves férfi az általa vezetett járműszerelvénnyel az úttest menetirány szerinti jobb oldalán kialakított terelővonallal elválasztott területről elindulva, elütötte a járműve előtt tartózkodó 59 éves férfit, aki a helyszínen meghalt.

A hatodik múlt heti baleset Debrecen közelében történt november 25-én, csütörtökön. A késő délutáni órákban, sötétedés után a 48-as számú főút 14. km szelvényében egy  62 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival elütötte az úttesten átkelni szándékozó 64 éves nő gyalogost, aki a helyszínen meghalt.

A hetedik múlt heti baleset pénteken, november 26-án történt, szintén sötétedés után. Hajdú-Bihar megyében Fülöp lakott területén egy 40 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival elütötte az úttesten fekvő 42 éves férfit, aki a helyszínen meghalt. A baleset okának megállapítása folyamatban van.

A múlt heti utolsó halálos baleset színtere a főváros volt. November 28-án, vasárnap kora este a XVIII. kerületben a 4. számú főút-Üllői út magasságában egy 31 éves külföldi állampolgár az általa vezetett személygépkocsival forgalomtól elzárt területen balra áttért a szembe jövő forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő, 50 éves nő által vezetett személygépkocsival. A beleset során a vizsgálat jelen állása szerint vétlen autós a helyszínen elhalálozott, az okozó könnyű sérülést szenvedett.

Legfrissebbek