Hírek

Hétfőtől komoly rendőri ellenőrzés lesz az utakon!

2019-09-14 12:18:40

Jobb lesz a mobiltelefont minden közlekedőnek rácsatlakoztatni a kihangosítóra, mert hétfőtől vasárnapig a rendőrség országos fokozott ellenőrzést tart, kiemelten a figyelmet elterelő szabályszegések lefülelésére!

Mobilozo

Hétfőtől vasárnapig tart majd az országos közúti ellenőrzési akció, amelyet a magyar rendőrség a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján szervezett. A „Figyelemmel az útra” nevet nyert közlekedésbiztonsági ellenőrzés tehát szeptember 16-tól 22-ig tart majd, és elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de nagy hangsúlyt kap a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése, mint például a jármű vezetőjének menet közbeni chatelése, közösségi oldalon „élőzés”, szelfizés, videózás. Az autóvezetők a külföldi utazásaik során is számíthatnak ellenőrzésre, hiszen európai szintű az akció.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az ellenőrzés időszakán kívül is tartózkodjanak a saját és a többi közlekedő érdekében minden ilyen jellegű figyelemelvonó tevékenységtől!