Hírek

Gyors büntetés megvesztegetési kísérletért

2019-06-07 14:07:16

A Miskolci Törvényszék hetvenkét órán belül hivatali vesztegetés miatt elítélt egy kamionsofőrt, aki pénzt ajánlott a rendőröknek a közlekedési bírság elengedése fejében

Truckbus 2018 08

Június 5-én a hajnali órákban Hejőpapi településen a főúton haladt egy kamion, amelyet a rendőrök megállították. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr se a menetlevelet nem vezetette és a tachográf működését is befolyásolni próbálta. A rendőrök közölték a sofőrrel, hogy eljárást indítanak vele szemben és bírságra számíthat. Ekkor a sofőr a menetlevelek közé csúsztatott két darab 20 ezer forintos bankjegyet és átadta a rendőröknek, közölve, hogy több pénzt is hajlandó adni, ha nem csinálnak ügyet a történtekből. A rendőrök a pénzt visszautasították és feljelentést tettek.
Azonnal büntetőeljárás indult, a vádlott beismerte, hogy bűncselekményt követett el, a bíróságon lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a cselekmény elkövetésétől számított két nap elteltével ítélet született az ügyben. A bíróság a férfit hivatali vesztegetés miatt 2 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A büntetés kiszabása során enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen és megbánta tettét. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett. A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.

(a fotó illusztrációs, nem a helyszínen készült)