Közlekedik a család – közlekedésbiztonsági vetélkedő

Tisztelt érdeklődő!

A Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedő várhatóan idén szeptember végén –  október elején kerül megrendezésre.
A részletek kidolgozása jelenleg is zajlik, ezért szíves türelmét kérjük. További tájékoztatást hamarosan  a www.kozlekedikacsalad.hu  weboldalon fog találni.

Üdvözlettel,
a szervezők

 

A “Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági versenyt Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság már hagyományosnak mondható módon minden évben megszervezi. Az ORFK-OBB azt vallja, hogy a közlekedési szabályokkal sosem lehet elég korán megismerkedni, az időseknek pedig érdemes időnként felfrissíteni ismereteiket. Így a nyolc esztendővel ezelőtt életre hívott verseny célja, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig valamennyi generációt megszólítson.

A többfordulós vetélkedő a biztonságos, körültekintő és megfontolt közlekedés fontosságára, szabályaira és a balesetek megelőzésére igyekszik felhívni a figyelmet, téve mindezt aktív és szórakoztató formában. A 2019-es évben hatalmas népszerűségnek örvendett a megmérettetés, a megyei fordulókra közel hétszáz család pályázott.

Kacs19 Miskolc 3
Bringapálya a próbák között

Hogyan lehet pályázni?

A területi fordulókra – amelyek jellemzően a megyeszékhelyeken zajlanak – bármely olyan, magyarországi lakóhelyű család nevezhet, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A 2020-as Közlekedik a családra még nem indult el a jelentkezés, bővebb információkért és a legfrissebb hírekért a www.kozlekedikacsalad.hu weboldalt érdemes figyelni.

Kacs Finale 2019 6
A 2019-es főnyeremény

Milyen feladatokra kell számítani? Hogyan érdemes készülni?

A megyei feladatok helyenként eltérően lehetnek, de abban nincs különbség, hogy a verseny elméleti és gyakorlati tudást egyaránt igényel. Így azoknak a családoknak, akik terveznek ringbe szállni 2020-ban, érdemes lehet újra fellapozni a KRESZ-szabályokat, felfrissíteni az elsősegélynyújtási és a műszaki ismereteket; ezek ugyanis mindig megjelennek papíralapú tesztkérdések formájában. Az elméleti feladatokat követően ügyességi megmérettetésekre kerül sor: a gyerekek kerékpáros akadálypályán bizonyíthatnak, miközben apa vagy anya vezetéstechnikai feladatokat teljesíthet. Minden megye legjobban szereplő családja kap lehetőséget arra, hogy a nyári döntő fordulón is megmérettesse magát.

Kacs 2019 Finale
Célegyenesben a “Közlekedik a család”

 

Mi a nyeremény?

Az 20 legjobban teljesítő család részt vehet a döntő megmérettetésen, ahol a küzdelem minden évben egy vadonatúj nyereményautóért zajlik. A 2019-es évben nem más, mint egy Skoda Fabia Ambition típusú személygépkocsi volt a tét, amellyel a verseny után egy kaposvári család gurulhatott haza.

A döntőről azonban nemcsak az első helyezett, hanem az összes résztvevő család győztesként távozhat; idén valamennyien egy-egy 30 000 forint értékű üzemanyag-utalvánnyal és ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak, sőt egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyertek.

A vetélkedő a családokon kívül 2019-ben az iskolákat is jutalmazta: 500.000, 300.000 vagy 100.000 Forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesültek azok az oktatási intézmények, amelyek a legtöbb résztvevőt delegálták a „Közlekedik a családra”.