Hírek

Közlekedik a család – 2013 országos döntő

2013-09-23 10:23:06

A Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjét a Huszár család nyerte Békés megyéből. Jó hangulat, nagyszerű szervezés, értékes nyeremények – ezek jellemezték a hétvégi programot.

 

Az elmúlt év kedvező tapasztalata alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az idén is meghirdette a 90-es évek legendás – tavaly újraindított – rendezvényét, a „Közlekedik a család” megnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot. A megyei elődöntőket követően 2013. szeptember 21-én került sor az országos szintű megmérettetésre a tavalyi helyszínen, Zsámbékon.

A Driving Camp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban megrendezett országos döntőben a megyei (fővárosi) győztes családoknak elméleti, és gyakorlati versenyszámokban kellett bizonyítaniuk. Egy család (a részt vevő 21-ből) internetes regisztráció során nyert lehetőséget a döntőn való részvételre.
 
A vetélkedőben a két felnőttből és két gyermekből álló családok egyik felnőtt tagjának „B” kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel kellett rendelkeznie. Az elméleti versenyen a családok számítógépen egy „B” kategóriás személygépkocsi-vezetői és kerékpáros témakörben töltöttek ki KRESZ tesztlapot, majd egészségügyi ismereteikről adtak számot. A gyakorlati versenyszámok hét elkülönített állomásokon zajlottak.
 
A „Közlekedik a család” országos közlekedésbiztonsági vetélkedőn az első hat helyezést díjazták. A döntőt a Huszár család nyerte Békés megyéből. Második helyezést ért el a Nagy család (Baranya megye), míg a harmadik helyen a Pest megyei Lasán család végzett.
 
A „Közlekedik a család” országos döntő fődíját, egy Skoda Rapid típusú személygépkocsit  az ORFK-OBB, a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. és az Autós Nagykoalíció közösen ajánlotta fel. Az országos döntő egyéb díjait az Autós Nagykoalíció a tagjain keresztül, valamint a szervezetet támogató szponzorok útján biztosította, így minden résztvevő család egy üdülésben és benzinutalványban részesült. A nyerteseknek Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány is gratulált.
 
A tervek szerint a sikeres vetélkedő a jövő évben tovább folytatódik, s a családok 2014-ben is összemérhetik tudásukat, előbb területi, majd országos szinten.