A cél a biztonságos közlekedés

2021.07.27. 17:22

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Motorsport Szövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

A Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) és az ORFK-OBB egymás tevékenységének kölcsönös megismerését követően közösen kívánnak fellépni a kulturált, biztonságos motoros közúti közlekedés elősegítése és támogatása érdekében. A cél a közlekedésben résztvevők baleseti kockázatának, valamint a közlekedési balesetek, halálesetek számának csökkentése úgy, hogy segítenek felhívni a járművezetők figyelmét a védőfelszerelések használatára, a nem megfelelő műszaki állapotból és vezetéstechnikai felkészültségi hiányokból eredő kockázatokra és azok lehetséges hatásaira a közlekedésben résztvevő többi szereplő számára.

A MAMS önkéntes alapon hozzájárulást nyújt az ORFK-OBB magyarországi tevékenységéhez, amely elsősorban közös kommunikációs és edukációs kampányok lebonyolítására vonatkozik. A partnerség során az ORFK-OBB biztosítja a megfelelő szakértelmet és háttérinformációkat, a MAMS pedig rendelkezésre bocsátja közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai ismeretekkel rendelkező szakembereit, továbbá lehetőséget biztosít az infrastruktúrájának igénybevételére (sportrendezvények helyszínei), a fent említett tevékenységhez.

A megállapodást a MAMS részéről Hermann Henrik a szövetség elnöke, az ORFK-OBB részéről dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, az ORFK-OBB elnöke írta alá. (képünkön)

Legfrissebbek