Zovatar Gyakorlas 1

Mire figyeljünk zivatarban vezetve?

Nagy esőben, erős szélben, zivatar esetén is biztosan kell tudni utalni az autót, tisztában lenni a forgalmi helyzettel és a jó helyzetmegoldásokkal. Ha nem megy, jobb félreállva kivárni a vihar végét.
Legkondicionalo Hasznalat Autoban 3

Így használd jól a légkondit!

Autóban is könnyű túlzásba vinni a légkondicionáló használatát. Holott a komfortérzet jelentős csökkenése nélkül is elkerülhetők a megfázásszerű, illetve a száraz levegő okozta kellemetlen tünetek. Sőt a fogyasztásnak sem kell az egekbe ugrania.
Arnyekolas Autoban 1

Napvédelem és árnyékolás az autóban

Nem csak a légkondicionáló használatával csökkenthetjük az autó utasterében a hőséget, árnyékolókkal a hőérzet alábbszáll, és akkor is segítenek, ha parkol a jármű.

Nyári motorozás biztonsága

A nagy melegben sem szabad elhagyni a védőfelszerelések használatát a motorkerékpáron, bármennyire is tűnik terhesnek a viselésük.
Szel Kar

Erős szélben autózni

Sok helyen okozott károkat a viharos szél, amely fákat döntött az utakra, autókra - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. De a szél fakidőlés nélkül is veszélyt jelent a közlekedőkre.

Tavaszi autózás

Tavasszal esik a legtöbb eső, amihez gyakran szél is párosul. A csapadéktól vizes, csúszós útszakaszokon csökkenhet a járművek menetstabilitása, míg a látási viszonyokat az ilyen időszakban gyakran megjelenő pára-, illetve ködfoltok befolyásolhatják.