Fotó: Szappanos Bálint, Http://www.szappi.hu

Túl sok a kamion az útjainkon

A vasúti, vízi és közúti fuvarozás hatékonyabb alkalmazásával évi mintegy 50 000 kamionnal közlekedhetne kevesebb a magyar közutakon - közölte a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége.
Hatarallomas

Irány a távolság! Tennivalók nagy autózás előtt

Egy több száz kilométeres autózásra érdemes felkészülni, különösen akkor, ha ez nem tartozik a vezető és az autója részéről a napi rutinok közé. A felkészült embert kevesebb meglepetés érheti!
Lng Kut Szigetszentmiklos

Megnyílt az első földgázkút

Megnyitották Magyarország első cseppfolyósított földgáz, azaz LNG-töltőállomását Szigetszentmiklóson, az M0-ás körgyűrű 19-es kilométerénél található pihenőjénél.
Das Experimental Sicherheits Fahrzeug (esf) 2019 The Experimental Safety Vehicle (esf) 2019

Frontlégzsák a hátsó ülésen és egyéb újdonságok

Júniusban Hollandiában tartott gépjármű-biztonsági konferencián mutatta be a Mercedes-Benz a legújabb passzív és aktív biztonsági fejlesztéseit. Köztük a hátul ülőknek szánt frontlégzsákot és a komfort biztonsági övet.
Okosgumi

Jönnek az okosgumik!

Az egyik legfontosabb és mégis a leginkább elhanyagolt alkatrésze az autóknak a gumiabroncs. Az okosgumi figyelmezteti a használóját, ha valami nincs rendben.
Dizelfej

Jó hír: tovább csökkent a benzin ára!

Bár Oroszországgal szemben megújították a kereskedelmi szankciókat és Irán is lelőtt egy amerikai drónt, egyenlőre az üzemanyagok ára az autósoknak kedvezően, tehát lefelé alakul.
Veda Mit Ellenoriz 3

Mit néz a VÉDA?

Az üzembeállítása óta rendelkezik a sebességmérésen felüli képességekkel a fejlett VÉDA kamerás rendszer, amelyeket az alkalmazó hatóság a 2016-os indulás óta kihasznál a közlekedők ellenőrzésére.
Halálos Baleset Történt Az M0 Son

Leállósáv-baleset végződött halállal az M0-án

A gyorsforgalmi utak és autópályák leállósávjai az ország egyik legveszélyesebb területei. Ott az autóból kiszállva tartózkodva a túlélési esély mindössze 20 perc - az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tapasztalata szerint. Sajnos a tegnap esti baleset is ezt igazolja.
Autotuzek 3

Több az autótűz, tehetetlenek vagyunk ellene?

Bár az első negyedév javuló statisztikát mutat, viszont 2013 óta folyamatosan nő az autótüzek száma Magyarországon. Bonyolultabb technika, elhanyagolt karbantartás, balesetek és szándékos gyújtogatás is szerepel az okok között.