Hírek

Újabb dugók lesznek az M0-án

2019-03-05 18:04:57

Megváltozik a forgalmi rend az M0 körgyűrűn áprilisban - közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

Az M0 S Autóút Felújítása

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője, Kiss Boglárka elmondta, hogy megkezdődik az autóút déli szektorának felújítása. A déli szektor az 1-es főút és az M5-ös sztráda között húzódik. A felújítás az 1-es főút felé vezető oldalt érinti majd a 17. és a 23. kilométerszelvényben. A 17. kilométerszelvény a halászteleki lehajtó után kezdődik, a 23. pedig az 51-es főút csatlakozása van.

A beruházást a NIF Zrt. finanszírozza, az aszfaltburkolatot betonra cseréli. A munkálatok a tervek szerint novemberben fejeződnek be – jelezte Kiss Boglárka. A szóvivő megjegyezte, hogy a felújításokat három ütemben végzik el. Az első szakaszt (22-23. kilométerszelvény) júliusban, a másodikat (17-19. kilométerszelvény) augusztusban, a harmadikat (17-22. kilométerszelvény) pedig novemberben adják át.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy az elmúlt években az M0-s autóút napi átlagos forgalma 67 ezerről 120 ezerre nőtt, ami jelentősen igénybe veszi az útburkolatot, ezért kell kicserélni az aszfaltot betonra.  A munkálatok alatt az autóutat kétszer kétsávosra korlátozzák.

 MTI/ fotó: Koszticsák Szilárd