Hírek

Újabb 8 halott a hétvégén az útjainkon!

2019-10-21 19:05:46

Sajnos a negatív folyamat nem szakadt meg, sőt még csak nem is mérséklődött. Nyolc balesetben nyolc haláleset történt péntektől vasárnap estig. Köztük több újabb hajmeresztő történet!

Red Alert 2

Úgy tűnik nem telhet el nap októberben, hogy ne kelljen a helyszínelő rendőröknek halálos balesethez kivonulniuk. Péntektől vasárnap múltáig 597 olyan baleset történt, amely a rendőrség tudtára jutott. Ezekből 169 balesetben sérültek meg emberek, közülük 105-en könnyebben, 56-an súlyosan és sajnos nyolcan az életüket vesztették.

Az esetek jellemzői a legutóbbi felhívásunk óta nem változtak. Az M5-ösön motorkerékpáros bukott és a szalagkorlátnak ütközött, így vesztette életét. Tatabányán egy autó nem adta meg az elsőbbséget és változatlan sebességgel behajtott a kereszteződésbe, ahol busszal ütközött. Az autóban utazók közül egy ember meghalt: senki sem használta a kocsiban a biztonsági övet. Alsónémedi területén, az 5-ös főúton egy furgon vezetője sodródott át a szembejövő sávba, ott kamionnal ütközött és meghalt. Talán az okostelefonját nézhette? Még nem zárult le a vizsgálat, de ez is egy lehetőség.

Halálos Baleset Történt Alsónémedinél
Halálos baleset Alsónémedinél. A kisbusz votl a szabálytalan

Dunavarsány közelében az 51-es főúton egy 21 éves fiatalember nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt, átsodródott az úttest bal oldalára, és ütközött a szemből érkező autóval. A vétlen sofőr a helyszínen az életét vesztette.

Halálos Baleset Történt Dunavarsánynál
Halálos baleset Dunavarsánynál

A következő eset ismét a túlzó sebesség számlájára írható, egy 24 éves férfi Nyíregyházán sodródott át motorkerékpárjával a szembe jövő sávba, ahol frontálisan ütközött és meghalt. Hajmeresztő történettel Kéty község szolgált, ahol egy férfi ittasan és drogosan lesodródott az útról és elütött egy, az árokparton füvet nyíró férfit. A kiérkező rendőrökkel is vitába keveredett, mikor be akarták kísérni ellenállt. A helyiek szerint már többször bajba keveredett férfit a rendőrök előállították.

Bögötén egy idős, 75 éves kerékpáros lett rosszul a járművén, leesett róla, majd a kórházban elhunyt. Egy motoros Tapolca lakott területen kívüli részén egy kanyarból kiérkezve hátulról nekiütközött az ott haladó lassú járműnek. Az ütközéstől a motoros életét vesztette, mert nem az útviszonyoknak és a körülményeknek megfelelő sebességgel hajtott.

A hétvégén történt esetekben ismét a KRESZ szabályainak figyelmen kívül hagyása, valamint a vezetői tudás és tapasztalat, a jó helyzetfelismerés hiányának a számlájára írható a balesetek többsége. Kérjük okuljanak a balesetet szenvedettek példájából, vezessenek figyelmesen, ne gondolják, hogy az utakon más nem tartózkodik! Olvassák újra a KRESZ-szabályokat, ne tévesszen meg senkit egy autó tudása, mert egy erős jármű, legyen akár motorkerékpár, akár autó, nem teszi automatikusan ügyessé a vezetőjét. A gázkar meghúzása, a gázpedál letaposása egy egyszerű, könnyű mozdulat, az igazi feladat utána biztonsággal uralni a járművet, amelyhez hozzátartozik az úton tartása és a lefékezése is.

Vigyázzanak magukra és egymásra…..hogy mindenki hazaérjen!