Hírek

Újabb 5 új elektromos töltőpont

2019-02-26 20:55:16

E.ON-töltőpontok nyíltak Székesfehérváron és jönnek az ALDI áruházaknál lévő elektromos állomások is.

Eon2 Resize

Öt új elektromos töltőállomást telepített Székesfehérvár forgalmas pontjaira az E.ON. A nyilvánosan elérhető adatok szerint a bővítés után Budapest után Székesfehérváron lesz a legtöbb elektromos töltőállomás Magyarországon. Az E.ON tavaly decemberben azt jelentette be, hogy a cég 123 ALDI parkolóban összesen több mint 360 új töltőpontot hoz létre.

 

A Székesfehérváron nyílt töltőpontok bárki számára elérhetőek, s használatuk ingyenes. A töltők közül az Alba Regia Sportcsarnoknál elhelyezett egység egy villámtöltő, amellyel fél óra alatt 80 százalékosra tölthető fel egy elektromos autó akkumulátora.  „Az E.ON céljai között szerepel, hogy univerzális e-mobilitás szolgáltatóként minél több hazai város és üzleti partner számára biztosítsa a jövő közlekedését jelentő elektromos autózás élményét és az ehhez kapcsolódó kényelmi szolgáltatásokat” – hangsúlyozta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatósági tagja az átadón tartott beszédében. Az E.ON országszerte még kevesebb, mint száz töltőpontot üzemeltet. ám ez hamarosan változni fog: az energiaszolgáltató és az ALDI áruházlánc megállapodása értelmében 123 ALDI parkolójában lesz elérhető az E.ON által telepített és üzemeltetett elektromosautó-töltőállomás, és a legtöbb ezután épülő ALDI üzletnél is kiépítik majd a töltőket.

 

Az áruházlánc parkolóiban megnyíló E.ON töltőállomás-hálózat országszerte összesen több mint 360 új töltési pontot jelent majd, mivel üzletenként kettő vagy négy töltési lehetőség áll majd rendelkezésre. A kiépülő  töltőinfrastruktúra AC és DC töltőket is tartalmaz majd, igazodva az adott ALDI áruház településen belüli elhelyezkedéséhez, a vásárlók igényeihez és a településen már elérhető elektromosautó-töltési lehetőségekhez. A két vállalat együttműködése 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.