Hírek

Továbbra is alacsony szinten voltak a halálos balesetek

2020-05-18 10:42:44

A már élénkülő, de a veszélyhelyzet előtti szintet még meg sem közelítő forgalomban visszafogott számú halálos közúti baleset történt a múlt héten Magyarországon.

Árokba Csúszott Egy Autó Bényén, A Sofőr Meghalt

A rendőrségi előzetes statisztikák alapján a múlt héten 1023 olyan közúti baleset történt az országban, amely a hatóság tudomására jutott. Az esetek közül 225 járt személyi sérüléssel, ezen belül 150 során könnyű-, 72 esetben pedig súlyos sérüléseket szenvedtek a balesetekben résztvevők. Három olyan eset történt, amely halálos áldozatot követelt, mindháromban egy-egy ember vesztette az életét.

Az első halálos baleset a múlt héten május 13-án történt Bénye lakott területén. Kora délután egy 26 éves férfi személyautóval egy kanyarban kisodródott, árokba hajtott, majd ott nekiütközött a vízelvezetőt áthidaló erős felépítésű beton kihajtónak. A fiatal sofőr a helyszínen meghalt.

A második halálos baleset május 15-én történt Dunaharaszti közelében az 51-es számú főúton késő délután. Egy 24 éves férfi motorkerékpárral egy menetiránya szerinti balra ívelő szakaszon elvesztette az uralmát a gépe fölött, lesodródott az útpályáról és a szalagkorlátnak ütközött. A vizsgálat eddigi állása szerint a nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtó fiatalember a helyszínen az életét vesztette.

A harmadik halálos baleset Köröshegy külterületén történt május 16-án délután. Ebben az esetben is egy motoros vesztette el az uralmát a járműve fölött egy kanyarban. A 34 éves férfi jobbra ívelő útkanyarulatban nekiütközött a menetirány szerinti bal oldali szalagkorlátnak. A férfi a helyszínen az életét vesztette.

Szeretnénk felhívni rá a figyelmet, hogy tavalyi év azonos időszakában, május 11-17 között is alacsony volt a halálos balesetek száma, akkor négy esetben négyen vesztették életüket. Azonban akkor nem volt veszélyhelyzet, semmi nem korlátozta a forgalmat, amely így a múlt hetinél jóval erősebb volt. Mindhárom múlt heti baleset az útkanyarulatban rosszul választott sebesség számlájára írható. Azt nem tudjuk, hogy a vezetők képességeinek a korlátait, vagy az adott jármű korlátait lépték át az adott esetekben, de mindenképp figyelemfelhívó balesetek: a közlekedésben nagyon fontos a saját vezetői tudás határainak az ismerete ugyanúgy, mint az éppen használt jármű viselkedési jellemzőinek az ismerete! Ezt se feledjék, amikor útnak indulnak.

Halálos baleset Bényén
Halálos baleset Bényén (MTI fotó)