Hírek

Győzzön a legjobb!

2019-04-16 16:42:10

Ma elkezdődött a Középiskolás Közlekedési Kupa országos döntője.

Kkk Od 2

Az ORFK-OBB az idén is meghirdette a felmenő rendszerű Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa versenyt. A versenyzők három kategóriában mérik össze tudásukat:

1. kerékpár

2. segédmotoros kerékpár

3. személygépkocsi

Egy versenyző csak egy járműkategóriában indulhat, és csak középfokú oktatási intézmény (szakmunkásképző, szakközépiskola vagy gimnázium) tanulója lehet. A 2. illetve 3. kategóriában induló versenyzőnek az adott járműre érvényes vezetői engedéllyel kell rendelkeznie. Valamennyi versenyzőnek vezetésre képes állapotban kell lennie. Nem kizáró ok, ha a kerékpáros kategóriában induló versenyző rendelkezik vezetői engedéllyel. A versenyre jelentkező intézményeknek csapatot kell indítaniuk. Előzetes megegyezés alapján lehetőség van „csonka” csapattal való indulásra is.

Kkk Od 6
dr. Markó Attila BRFK főkapitány rendészeti helyettese

A megyei válogatók után április 16-án kezdődött a döntő a fővárosban. A döntő a keddi napon számítógépes vizsgával indult, szerdán, a Magyar Autóklub tanpályáján folytatódik a gyakorlati feladatokkal. Eredményt csütörtökön hirdetnek. A rendezvényt dr. Markó Attila r. ezredes, BRFK főkapitány rendészeti helyettese, és Berzai Zsolt r.alezredes az ORFK-OBB főtitkára nyitotta meg.

Kkk Od 5
Berzai Zsolt r. alezredes, ORFK-OBB főtitkára