Hírek

Frissítették a zajtérképeket

2019-02-28 14:28:15

Megújította a magyarországi nagyvárosok stratégiai zajtérképét az agrártárca megbízásából a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. - ismertette László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium (AM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Zajterkep Bp
A zajtérképek frissítéséhez a kormány 600 millió forintos támogatást nyújtott és további 150 millió forint állt rendelkezésre az önkormányzatok intézkedési terveinek megvalósításához. László Tibor Zoltán AM környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az egyik égető környezetvédelmi problémának nevezte a zajterhelést, amelynek vizuális megjelenési formái a zajtérképek.
A stratégiai zajtérképek elkészítésére az uniós adatszolgáltatások kötelezettségek teljesítése, valamint a zajcsökkentési tervek, jogszabályok megalapozása érdekében volt szükség, de kutatási célokat is szolgál – tette hozzá. Béres András, a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a 2017-es kormányhatározat alapján a kft. Budapest és vonzáskörzete, Szeged, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Pécs és Győr stratégiai zajtérképét készítette el. A térképek a www.zajterkepek.hu oldalon érhetők el.
(az MTI nyomán)