Hírek

Elkezdődött a verseny az autóért

2018-05-31 09:21:44

A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő veszprémi területi döntőjén a Józsa család nyert. Így ők indulhatnak az autóért az országos döntőn.

 Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság együttműködő partnereivel együtt 2018-ban is meghirdette a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt. Az első fordulóban a területi (fővárosi, megyei) versenyek zajlanak. A családok valamennyi tagjának aktív részvételét igénylő verseny Veszprém megyei  döntőjét a Veszprém  Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Skoda Piedl Kft.-vel együttműködve 2018. május 26-án rendezte meg a megyeszékhelyen.

A közúti közlekedésbiztonság, a helyes közlekedésre való nevelés során kiemelkedő szerepe van a szülőknek, a szülők általi oktatásnak, példamutatásnak. A „Közlekedik a család” vetélkedő, valamint a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által kitalált és megalkotott feladatok teljes mértékben megfelelnek annak, hogy a családok felkészüljenek a példamutató közlekedésre, a szabályismeretek felelevenítésére.

A veszprémi rendezvényre előzetesen 9 család regisztrált, melyből 2 család szállt versenybe, további 11 család a helyszínen regisztrált és 8 állomáson, különböző feladatok és szituációk megoldása során adtak számot tudásukról. A gyakorlati feladatok végrehajtása után az eredményhirdetés következett. A Skoda Piedl, valamint a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából az első hat helyezést elért család értékes ajándékot kapott. 

A harmadik helyet a Lókútról érkezett Tenk-Hohl család, (közlekedésbiztonsági ajándékcsomag és ajándékkosár) a második helyet a veszprémi Bajai család érte el, (közlekedésbiztonsági ajándékcsomag és ajándékkosár és vezetéstechnikai tréningre szóló utalvány), míg az első helyezett veszprémi  Józsa  család (kerékpár, vezetéstechnikai ajándékcsomag Skoda Piedl és MRFK – MBB jóvoltából) lett.

A verseny legügyesebb gyermek versenyzője a Józsa család gyermeke – Zalán – lett, aki a Tesco Áruház különdíját kapta.

A 2018. évi „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedő Veszprém megyei fordulójának győztese képviseli megyénket az országos döntőn.

 

A fordulóról képek megtekinthetők a galériában