Hírek

Az alkohol és a vezetés összeférhetetlen!

2019-04-15 09:34:52

Ön dönt! Iszik vagy vezet? Aki nem tud dönteni, annak segítsünk: barátok, kollégák, családtagok kérjék meg, hogy ittasan, vagy kábítószer hatása alatt ne vezessen! Hiszen nem csak a saját életét kockáztatja!

Ittas Veztech Resize

2018-ban Magyarországon a közúti ellenőrzések során 27 801 járművezetőről bizonyosodott be, hogy előzőleg alkoholt fogyasztott. Mindehhez érdemes tudni, hogy tavaly 1425-en okoztak ittas állapotban személyi sérüléses közúti balesetet, amely 1,6 százalékkal több, mint az azt megelőző évben. 2017-ben 1402 esetben állt alkoholos befolyásoltság alatt a személyi sérüléses balesetet okozó vezető.

Tavaly az összes személyi sérüléssel járó közúti baleset 8,5 százalékáért voltak felelősek az ittas állapotban vezetők. 55 százalékuk személygépkocsit vezetett, 23 százalékuk  kerékpárral vett részt a forgalomban.  Az összes ittas járművezetőt csak akkor lehetne kiszűrni az útjainkról, ha mindenkit megállítanának a rendőrök, ami a forgalom lebénulását okozná. A rendőrség új videója a járművezetők (valamint hozzátartozóik és barátaik) figyelmét akarja felhívni a veszélyre, ami ellen ők tehetnek a legtöbbet … hogy mindenki hazaérjen!