Hírek

9 év közlekedési baleset okozásáért

2019-07-11 10:53:21

Közel két és fél évvel ezelőtti, négy ember halálát okozó közlekedési balesetért felelős, ittasan és drog hatása alatt vezető sofőr kapott 9 évet, de az ítélet még nem jogerős.

Halalos Baleset

A Miskolci Törvényszék az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a vádlott 2017. február 5-én reggel személygépkocsijával Karcsa irányából Sátoraljaújhely felé haladt a 381-es főúton, majd hirtelen áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóval. Utóbbi megpördült, és az úttest melletti vízelvezető árokba csapódva állt meg.

A vétlen autóban (Volkswagen Golf) öten utaztak, közülük hárman – köztük a gépkocsi vezetője – a helyszínen életüket vesztették, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A vádlott által vezetett gépjármű (Mercedes) első ülésén utazó férfi szintén meghalt, míg a hátsó ülésen utazók könnyebb sérüléseket szenvedtek. A járásbíróság kettőnél több ember halálát okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat, és kilenc év börtönbüntetésre ítélte. 

A büntetés kiszabásánál figyelembe vette a bíróság, hogy a vádlottnak négy kiskorú gyermeke van. Súlyosító körülményként értékelte ugyanakkor, hogy büntetett előéletű, továbbá azt, hogy a férfi bódult, valamint erősen ittas volt a baleset időpontjában, és az egyik sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett. A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.