Baleset-megelőzés

Íme az EDWARD Nap nemzetközi eredményei

2019-10-30 14:47:28

30 millió Twitter elérés és 28 résztvevő ország, ebből 11 területén aznap nem történt halálos baleset.

Edward

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) 2016-ban vezette be, és azóta minden év szeptemberében meghirdette az úgynevezett EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy a megjelölt napon senki se veszítse életét Európa közútjain. Így volt ez 2019-ben is, amikor az EDWARD központi és nemzeti eseményei szeptember 26-án zajlottak. A hazai eredményeket korábbi cikkünkben már ismertettük, a nemzetközi eredményeket a TISPOL a napokban tette közzé.

Ezek szerint az idei EDWARD Napon:

28 európai ország vett részt aktívan az eseményeken,

az adott napon összesen 52 halálesetet regisztráltak kontinensünkön,

11 országnak sikerült teljesíteni a kitűzött célt, miszerint területükön nem történt aznap halálos kimenetelű közúti baleset,

a Twitter-en 30 millió egyéni érdeklődést mértek az EDWARD-dal kapcsolatban,

és az események híre mintegy 95,9 millió közlekedőhöz jutott el.

 

Volker Orben, a TISPOL elnöke az EDWARD Nap eredményeit értékelve kijelentette: Egyetlen haláleset is sok, ami az utakon történik. Mindannyian el kell köteleznünk magunkat a zéró tolerancia elve mellett annak érdekében, hogy a jövőben egyetlen halálos baleset se történjen Európában. Senki se mondta, hogy ez könnyű feladat lesz. Munkánk prioritásai közé tartozik, hogy a lehető legtöbb embert elérjük üzeneteinkkel, továbbá a közúton történő bármilyen nem kívánatos esemény társadalmilag elfogadhatatlanná váljon. Az EDWARD Napot mindaddig meg fogjuk szervezni, amíg emberek veszítik életüket az utakon, és minden eszközt fel fogunk használni annak érdekében, hogy célunk teljesüljön. Ezért bejelentem, hogy a 2020. évi EDWARD Nap eseményeire szeptember 16-án, szerdai napon kerül sor.”

A halálos áldozatok nélküli napot az alábbi országoknak sikerült teljesíteniük: Norvégia, Svédország, Dánia, Luxemburg, Ausztria, Svájc, Észtország, Lettország, Litvánia, Ciprus és Málta. (Magyarországon az EDWARD Napon egy halálos áldozatot követelt a közúti közlekedés).